Söderköpings Gästabud 2018

Söderköpings Gästabud 2018 kommer att gå till historien!


Den kanske regnigaste dagen någonsin i Gästabudets historia infann sig på invigningsdagen, fredagen 2018-08-31. Jag tror att siffran löd minst ca 50mm regn. Kanske till och med mer. Varav det mesta kom på eftermiddagen ock kvällen då både eldskådespel och konserter skulle framföras.


Men våra volontärer och artister gav inte upp.

Jag tror inte det var en ända artist som ställde in sina uppträdanden! Hängivenhet och professionalitet är orden som kommer upp i mitt huvud. Och jag fattar fortfarande inte hur t.ex. riddarna kunde se något över huvud taget på fredagskvällen. De fick nästan inte fart på sina eldar, inte ens deras gasfyllda ballonger smällde som de borde.

Och presentatören kunde inte se vad som skulle hända, för hans manus hade regnat bort… så han fick be banpersonalen om hjälp för att veta vad som skulle hända.

Arkadia gjorde sin sista föreställning vid 20.30 på Rådhustorget med ett par familjer iklädda i galonställ. De gick dit just för att de visste att han aldrig ställde in. Vår kära trollkarl fick sedan ett inlägg på sin Facebook med ett tack, och en bild på barn som gått och lagt sig, överlyckliga över att fått se honom då.

”-Det är därför man gör det här!” som Arkadia sa efteråt.

Fredagen avslutades med ett eldskådespel av riddarna och en konsert med bandet Stormfrun.

Både lördagen och söndagen bjöd på vackert väder och det verkade som om det fanns ett uppdämt behov att besöka oss. Massor av besökare. Väldigt roligt! Lördagen avslutades med eldshow av Pyrox och konsert av Koenix från Schweiz.

Söndagen avslutades tillsammans med bland annat Gycklargruppen Pest & Kolera och Arkadia.


På grund av väderomständigheterna blev som ni förstår fotograferingen lite påverkad. Inte många bilder knäpptes på fredagen… och lördagsförmiddagen drogs med lite fuktproblem i optiken…

Men några bilder blev det i.a.f.


Klicka in er på bildlänkarna till vänster om ni sitter vid datorn, under texten om ni tittar på smartphone/surfplatta eller gå direkt till menyerna i headern, för att se ditt favorittillfälle!

Om ni  inte kommer ihåg allt som hände 2018, vilket inte vore så konstigt för det hände så mycket, finns en länk till 2018-års program här!


 

Bilder från Söderköpings Gästabud!

%d bloggare gillar detta: